Лікування хелікобактер пілорі в домашніх умовах

В організмі людини величезна кількість бактерій, які виконують позитивні функції, але є і ряд негативних і хвороботворних бактерій. Саме такою і є хелікобактер пілорі - бактерія, яка найчастіше стає причиною виникнення гастриту, виразки шлунка та інших захворювань кишечника.

Бактерія може передаватися від людини до людини, через брудні поверхні, через поцілунки і безліччю інших способів. На сьогодні вона присутня майже у 70% населення, тому є однією з найпоширеніших. Для лікування хелікобактер використовують суміші різних антибіотиків, але й вони можуть викликати алергію або не роблять належного ефекту, тому багато хто звертається до народної медицини. Є безліч засобів лікування хелікобактер у домашніх умовах за допомогою трав і рослин.

лікування хелікобактер пілорі травами

Що таке хелікобактер пілорі?

Хелікобактер пілорі (Helicobacter Pylori) - це бактерія, яка мешкає на стінках шлунка і кишечника. Вона швидко розвивається, викликає ряд інших захворювань і запальних процесів. Є найчастішою причиною виникнення виразки або гастриту.

Складність діагностування та боротьби з хелікобактер у тому, що зазвичай бактерія потрапляє в організм ще в дитинстві й залишається там назавжди. Найчастіше імунна система і мікрофлора кишечника або шлунка пригнічують бактерію і не дають їй повноцінно розвиватися, але при хворобах, неправильному харчуванні, стресі або інших проблемах організму хелікобактер починає активно розмножуватися і з'являється запалення.

Серед основних симптомів можна відзначити:

  • печія і нудота, особливо "на порожній шлунок";
  • блювота;
  • частий неприємний запах із рота;
  • наявність білого нальоту на язиці;
  • біль або хворобливі відчуття в животі;
  • головні болі;
  • алергія на різні продукти, на які раніше не було реакції.
Щоб точно діагностувати хелікобактер пілорі, зазвичай призначають спеціальний дихальний тест. При цьому діагностика призначається не тільки пацієнтові, а й найближчим членам сім'ї і тим, хто живе разом у будинку.

Якщо бактерія знаходиться в активній стадії, то це може стати причиною запалення стінок кишечника або шлунка, а також викликати безліч захворювань.

Лікування хелікобактер пілорі народними засобами

Треба пам'ятати, що частина лікування хелікобактер - це правильне харчування, використання загальних принципів гігієни, і найчастіше лікарі рекомендують також приймати пробіотики, щоб відновити нормальну мікрофлору кишечника. Є дослідження, які показують, що ці методи не зовсім лікують, але запобігають захворюванню і погіршенню ситуації. Крім того, так можна полегшити симптоми і послабити їх.

Одним з найважливіших, дієвих і ефективних засобів проти хелікобактер пілорі є корінь солодки. Ця рослина - одна з найважливіших при лікуванні виразки в індійській і китайській медицині, а на сьогодні вона входить до складу безлічі ліків. Засіб стимулює вироблення слизу в шлунку, тому бактерії не можуть прикріпитися до стінок. Також це дозволяє зменшити біль при виразці або загоєнні ран.

Найефективніше солодка себе показує на ранніх етапах захворювання, тому її рекомендовано приймати при перших проявах симптомів. У складі солодки є речовина, яка підвищує кров'яний тиск, тому треба бути особливо обережними, якщо є захворювання, з ним пов'язані. Тому в більшість рецептів народної медицини для лікування хелікобактер входить саме солодка.

Кращі рецепти для лікування хелікобактер травами

Як уже говорилося, засоби домашньої медицини вважаються навіть більш ефективними, ніж звичайне лікування, але важливо правильно підібрати собі їх. Перш за все орієнтуйтесь на те, чи є алергія на будь-які трави або рослини. Крім того, якщо є протипоказання до прийому певних препаратів (які можуть виготовлятися з натуральних компонентів трав), то треба бути особливо уважними.

Відвар із трав

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Всі трави треба змішати разом, взяти три столові ложки суміші й залити половиною літра окропу. Настоювати відвар протягом години, приймати по половині склянки кілька разів на день. Якщо відчувається біль у шлунку, то можна додати м'яту або прополіс у відвар.

відвар із трав від хелікобактер пілорі

 

Відвар з насіння льону

Інгредієнти:

  • насіння льону - 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Залити насіння гарячою водою (1 склянка) і довести до кипіння, після чого залишити на невеликому вогні на кілька хвилин. Залишити відвар на кілька годин, щоб він охолов, після чого можна процідити (хоча це буде важко) або приймати відвар разом із насінням. Пити насіння льону потрібно по 200-300 мл перед їдою тричі на день.

насіння льону від хелікобактер пілорі

Настій із трав

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Трави потрібно змішати, взяти дві столові ложки і залити половиною склянки окропу. Залишити в теплому місці настоюватися протягом години. Відвар потрібно процідити від трав, після чого приймати по 100 мл у перервах між прийомами їжі.

Настій має не тільки протимікробний ефект, а й заспокійливу і болезаспокійливу дію. Засіб відмінно знімає запалення і біль при запальних процесах.

Настій із трав від хелікобактер пілорі

Основним засобом боротьби з хелікобактер пілорі залишається правильне харчування і дотримання основних принципів гігієни, щоб уникнути зараження і запальних процесів.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі