Лікування панкреатиту травами

Діагноз панкреатит об'єднує ряд захворювань шлунково-кишкового тракту, які характеризуються запаленням підшлункової залози. Симптоми даного патологічного стану можуть бути різноманітні, однак ключовим із них стає різкий біль в області живота - в лівому або правому підребер'ї. Прояви панкреатиту можуть відрізнятися залежно від форми захворювання і ступеня його інтенсивності. На тлі різкого болю в животі у пацієнта може спостерігатися погіршення загального самопочуття, втрата апетиту, порушення травлення. Подібна симптоматика може супроводжувати прийом гострої і жирної їжі, а також вживання алкоголю.

Лікування панкреатиту здійснюється за допомогою медикаментів, а також правильно підібраних трав. Щоб отримати максимальний ефект від терапії, необхідно скоригувати свої звички і дотримуватися дієти, виключаючи продукти, які провокують запалення підшлункової залози.

Види панкреатиту

За характером перебігу захворювання розрізняють кілька форм панкреатиту:

  • Гострий - пацієнт відчуває раптово виниклі симптоми захворювання;
  • Гострий рецидивуючий панкреатит - повторювані епізоди захворювання через кілька місяців після першого гострого нападу;
  • Хронічне захворювання, яке виникає систематично на тлі запущеного гострого панкреатиту;
  • Загострення хронічного панкреатиту, яке є наслідком запущеної хвороби.

Панкреатит потребує швидкої допомоги та кваліфікованого підходу до лікування, оскільки гостра форма захворювання є станом, небезпечним для життя пацієнта. Хронічний панкреатит може протікати менш інтенсивно, однак значно погіршує якість життя. До такого недугу призводять різні фактори - непрохідність жовчовивідних шляхів, інтоксикації, захворювання шлунка і 12-палої кишки, захворювання, що провокують порушення кровообігу, переїдання, травми. Щоб підібрати оптимальний курс для лікування панкреатиту народними засобами, потрібно точно визначити причину захворювання. Визначити єдиний універсальний рецепт не можна, оскільки необхідно враховувати стан хворого.

Лікування панкреатиту народними засобами

Якщо пацієнту був поставлений діагноз панкреатит, лікування травами може стати компромісним лікуванням у разі, коли прийом медикаментів малоефективний або шкідливий. 

Для лікування панкреатиту хронічного можна використовувати класичний трав'яний збір.

Гострого панкреатиту лікування в домашніх умовах має бути системним і суворо узгоджуватися з фахівцем. Самолікування в такій ситуації є неприпустимим, оскільки пацієнту може знадобитися термінова медична допомога.

Зауважимо, що лікування панкреатиту травами - небезпечне заняття, якщо прийом лікарських засобів здійснюється без призначення лікаря і попередньої консультації з ним.

 

Рецепти лікування панкреатиту травами

Перед застосуванням фітозбору обов’язково пройдіть обстеження та проконсультуйтеся з лікарем.

ІНГРЕДІЄНТИ 

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Кожен з інгредієнтів необхідно взяти в рівних частках - по 10 грамів і ретельно перемішати до однорідності. Збір потрібно залити кип'яченою водою в кількості 200 мл. 1 столову ложку збору помістити в скляну або емальовану ємність, залити кип'яченою водою в кількості 200 мл і тримати на водяній бані 15-20 хвилин. Готовий відвар потрібно остудити при кімнатній температурі. Приймають лікарський засіб 3 рази на добу по ½ склянки за 30 хвилин до прийому їжі. Вживати відвар потрібно спільно з дієтою, яка суворо обмежує прийом жирної, солоної та смаженої їжі, а також алкоголю.

ІНГРЕДІЄНТИ

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Лікування травами може здійснюватися за іншим рецептом, який поєднує корисні трави. Для нього необхідно взяти рівні частки пагонів чорниці, листя брусниці та суниці, стулки плодів квасолі, кукурудзяних приймок. Після змішування інгредієнтів дві столові ложки збору поміщають у термос та заливають окропом у кількості 400-500 мл. Настоюють не менше 1 години, проціджують. Приймати настій потрібно 4 рази на добу перед їдою по ½ склянки.

ІНГРЕДІЄНТИ

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Альтернативним способом лікування панкреатиту народними засобами є приготування відвару з рівних частин кореня оману, насіння кропу, трави сухоцвіту, листя м'яти, трави звіробою і коріандру. Дві столові ложки збору заливають двома склянками окропу і витримують протягом 60 хвилин (краще настоювати у термосі), після чого остуджують і приймають 4 рази на добу по ½ склянки за півгодини до їди.

ІНГРЕДІЄНТИ

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ще один збір для лікування панкреатиту включає квітки безсмертника, траву звіробою, квіти ромашки і березові бруньки, які необхідно змішати у рівних частках. Підготовлену сировину заливають окропом з розрахунку 0,5 літра окропу на 20 грамів збору. Вживати його необхідно після їжі у вигляді трав'яного чаю, спільно з яким можна приймати мед. 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі