Лікування кон'юнктивіту травами

Кон'юнктивіт - захворювання, для якого характерно запалення слизової оболонки ока. Хвороба існує в різних формах, до основних видів відносять вірусний, бактеріальний і алергічний кон'юнктивіт. У багатьох випадках захворювання має заразний характер - цим відрізняється вірусна його форма. Вірусний кон'юнктивіт може бути викликаний вірусами верхніх дихальних шляхів. Таке захворювання здатне швидко передаватися від людини до людини, однак повне одужання зазвичай відбувається за кілька днів. Симптоми кон'юнктивіту включають рясну сльозотечу, світлочутливість, слизові та гнійні виділення з очей, почервоніння і набряк кон'юнктиви і повік, біль, свербіння і печіння в очах. Всі ці ознаки істотно порушують якість життя, тому для їхнього усунення можуть застосовуватися як лікарські препарати, так і народні засоби.

лікування кон'юктивіту травами

Відвар шипшини для лікування кон'юнктивіту

Застосовують шипшину в лікарських цілях досить широко. Плоди рослини поєднують протизапальні й ранозагоювальні властивості, піднімають імунітет і забезпечують організм антиоксидантами. При кон'юнктивіті важливі всі ці ефекти в комплексі, оскільки захворювання часто є причиною зниження захисних сил організму. Щоб боротися з запальним процесом, варто приготувати примочки із сухих ягід шипшини.

Інгредієнти

Для цього знадобиться відвар - необхідно заварити 2 чайних ложки сухих плодів шипшини однією склянкою окропу і потримати на малому вогні протягом 5 хвилин. Відвар знімають з вогню і залишають настоюватися півгодини. Потім його проціджують і чекають, поки ліки не стануть теплими. У відварі змочують ватні тампони і прикладають до хворого ока протягом 15-20 хвилин.

Перед застосуванням народних засобів враховуйте, що деякі види кон'юнктивіту не піддаються лікуванню травами і можуть викликати порушення зору. Термінова допомога фахівця вам необхідна, якщо картинка в очах почала двоїтися і помутніла. Настійно рекомендуємо звернутися до лікаря і не займатися самолікуванням без кваліфікованої діагностики захворювання.

Відвар шипшини від кон'юнктивіту

 

Настій з трав хмелю і лохини

Шишки хмелю мають цінні лікувальні властивості. Настої та відвари на їхній основі чинять на організм протизапальну і болезаспокійливу дію, тонізують його і допомагають заспокоїти нервову систему. Такий ефект від прийому препаратів шишок хмелю обумовлюється наявністю в них ефірної олії, в якій є мирцен і фарнезен. Разом з шишками рослини для приготування ліків використовують також її листя, в якому теж знаходиться ефірна олія, гіркоти, вітаміни та мінерали, дубильні речовини, аскорбінова кислота. За рахунок високого вмісту смол супліддя хмелю разом з листям є природним антибіотиком. Ця дія доповнює ефірну олію рослини, яка має протимікробні та протигрибкові властивості.

Разом з плодами і листям хмелю для лікування запальних процесів високу цінність представляє листя лохини. Разом з протизапальним ефектом листя лохини підвищує імунітет, покращує стан судин і надає загальнозміцнювальну дію.

Інгредієнти

  • Шишки хмелю - 1 ст. ложка
  • Листя лохини - 1 ст. ложка
  • Окріп - 1 склянка

Приготувати лікувальний настій від кон'юнктивіту можна досить просто - в рівних частках необхідно взяти шишки хмелю і листя лохини у пропорції 1 столова ложка суміші з двох компонентів на 1 склянку окропу. Настоюють отриману суміш 1 годину в ємності, яку закутують у ковдру. Вживають настій внутрішньо по 3 ковтки 4 рази на день. Ліки п'ють за 20 хвилин до прийому їжі.

Настій з трав хмелю і лохини від кон'юнктивіту

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі