Кора крушини (жостеру) — засіб для схуднення з м'якою дією

Крушина (жостір) — ефективний засіб для схуднення. Вона входить до складу препаратів для боротьби із зайвою вагою.

Дослідження довели наявність у складі кори, листя, бруньок і плодів особливих речовин — антраглікозидів. Також у хімічному складі жостеру є:

  • яблучна кислота;
  • алкалоїди;
  • цукор;
  • дубильні речовини;
  • ефірні олії.

Дієтичний ефект крушини подібний тому, що може виявляти листя алое, сени та ревеню. Але якщо порівнювати ці рослини, то потрібно зазначити, що алое та сена діють більш агресивно, а крушина — м'якіше. Дія ревеню слабкіша, жостеру — сильніша.

Крушина для схуднення

Особливості проносної дії крушини

 

Кора жостеру часто використовується для схуднення, що зумовлено її послаблювальною дією, і для очищення кишківника.

З кори крушини можна заварювати чай або готувати відвар. Її приймають, поєднуючи з іншими препаратами, насамперед з тими, що зменшують утворення газів у ШКТ (вітрогінні).

Особливість препаратів жостеру в тому, що вони діють безпосередньо у товстому кишківнику. Дія рослини, у першу чергу, спрямована на посилення перистальтики товстого кишківника. Результат зменшення рухової активності кишківника полягає у тому, що слизова оболонка перестає всмоктувати рідину.

Наслідок — калові маси розбавляються водою. Отже, їх обсяг збільшується. Це прискорює процес виведення калу. Так, кора жостеру виявляє послаблювальну дію. За рахунок звільнення кишківника втрачається вага, а організм очищується від токсинів.

Крушина як проносне не діє агресивно, навпаки — її ефект м'який. З цієї причини результат спостерігається не відразу, а через 8–10 годин.

Кора жостеру добре підходить для очищення кишківника, але слід пам'ятати, що це тільки механічний спосіб видалення неперетравленої їжі і зайвої рідини з організму. Лікувальні властивості крушини ніяк не впливають на блокування або зниження засвоєння калорій. З цієї причини для людей, які звикли до переїдання, кора жостеру буде неефективною.

Правила прийому засобів на основі крушини

Для схуднення ефективне вживання відвару, приготованого за традиційним методом: подрібнивши одну столову ложку кори крушини, її заливають 0,5 літрами окропу, тримають на паровій бані близько 25 хвилин. Холодний відвар зберігають у холодильнику.

Такий відвар вживають не більше разу на день і тільки після вечері. Курс прийому — від одного тижня до одного місяця. Між цим слід робити перерви, тому що вживання проносного впродовж тривалого часу стає причиною виникнення закрепів.

Прийом кори крушини рекомендують поєднувати з білковою дієтою, що викликає закрепи. Інші раціони можуть спровокувати розлад шлунка.

Користь і шкода крушини при схудненні

Для очищення кишківника жостір підходить, оскільки не подразнює його слизову оболонку. Це означає, що кору крушини можна приймати у випадку деяких захворювань (наприклад, при коліті).

Існує й негативна сторона вживання кори крушини для схуднення. Перш за все, вона полягає в тому, що з організму виводяться потрібні вітаміни й елементи (кальцій, калій, залізо, магній). Це може стати причиною порушення обмінних процесів.

Схуднення на жостері не підходить при заняттях фітнесом. Якщо в організмі не вистачає вітамінів і мінералів, то процес тренування не буде ефективним: може погіршитися самопочуття, виникають судоми у м'язах.

З цих причин потрібно вживати продукти з високим вмістом білків і вітамінів, мультивітамінні комплекси.

Схуднення за допомогою крушини посилює апетит. Сильне почуття голоду пов'язане з браком поживних речовин.

Також крушина викликає звикання. Для отримання лікувального ефекту потрібне постійне збільшення дози прийому. Це може стати причиною больових відчуттів, кольок в епігастральній ділянці. У цьому випадку прийом крушини припиняють і замінюють чимось іншим.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі