Чому варто використовувати корінь оману від кашлю

Оман — представник родини айстрових, чиї цілющі властивості описані дуже давно. Корінь оману при кашлі застосовували ще у Давній Індії та Греції. Специфіка рослини в тому, що її використання дає результат при різних захворюваннях верхніх дихальних шляхів, у тому числі й хронічних. Її радять при бронхіті, бронхіальній астмі, фарингіті, туберкульозі, бронхопневмоніті. Завдяки своїм властивостям оман не тільки усуває кашель, а й допомагає впоратися з самою хворобою. Тому після його прийому стан хворого покращується.

корень оману від кашлю

Корінь оману при кашлі ефективний завдяки потрійній дії:

  • знищує патогенні мікроорганізми;
  • знімає запалення;
  • сприяє відхаркуванню.

Засоби на основі оману допомагають позбавитися слизу, в тому числі густого, що сприяє швидкому одужанню.

Оман багатий на вітаміни Е та С, ефірні олії, слизи та смоли. Також він містить органічні кислоти, інулін, камідь, алантоїн, сапоніни, геленін, проазулен, інуліцин, алкалоїди.

Способи застосування оману при кашлі

Корінь оману від кашлю зазвичай приймають у вигляді відварів і настоїв. Готуючи ліки, важливо дотримуватися дозування, оскільки передозування загрожує серйозним отруєнням. Норми прийому для дітей визначає лікар.

Відвар із кореня оману

Знадобиться столова ложка сировини і склянка води. Закип'ятити, після чого потримати 30 хвилин на водяній бані. Добре процідити. Долити кип'яченою водою: в результаті має вийти близько 250 мл рідини. Охолодити. Розділити на чотири порції і прийняти за добу. Відвар оману при кашлі застосовують і зовнішньо — у вигляді компресів.

Настоянки з кореня оману

Для водної настоянки достатньо чайної ложки подрібненої сировини. Її потрібно залити склянкою попередньо охолодженої кип'яченої води. Настоювати протягом 12 годин. Приймати часто (щогодини) по столовій ложці.

Приготування спиртової настоянки потребує більше часу. Настоювати її потрібно близько двох тижнів, важливо захистити від потрапляння сонячних променів. Знадобиться ретельно подрібнений корінь оману і спирт (70 %). Рекомендована пропорція — 1:10. Приймати потрібно перед їдою по 30 крапель, частота прийому — тричі на добу.

Ефективність рослини можна збільшити, якщо змішати корені оману, алтеї та солодки. Столову ложку коренів залити 0,5 л кип'яченої води. Настоювати протягом 8 годин і пити по 0,5 склянки тричі на добу.

Протипоказання до застосування оману

 

Лікувати кашель у дітей оманом дозволяється суворо під наглядом лікаря, який підбирає дозування і частоту прийому, враховуючи вагу і вік пацієнта. Рослину заборонено використовувати при вагітності.

Оман не можна приймати людям з захворюваннями серцево-судинної системи і нирок, атеросклерозі, гастриті зі зниженою кислотністю.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі