Настоянка калгану: карпатський рецепт

1379
настоянка калгану

Калган як лікарський засіб відомий з давніх-давен, навіть більше, про нього складені легенди. В Україні він росте у високогір’ї Карпат і за особливі властивості отримав назву карпатського женьшеню. У давні часи його називали «могущником». У медицині застосовується корінь рослини. Завдяки ефірним оліям у неї пряний, злегка гіркуватий аромат.

Це універсальний натуральний засіб, що корисний для прийому всередину, для травного тракту та системи кровотворення, і для використання зовні, для порожнини рота. Допомагає при метеоризмі, кровотечах, зокрема маточних, захворюваннях ясен. Здавна застосовується для загального зміцнення.

Рецептів настоянок калгану багато, але місцеве населення Карпат готує її так, як це робили пращури.

Інгредієнти

  • Корінь рослини подрібнений 100–150 г
  • Розчин спирту 60–70 % 0,5 л

Спосіб приготування

  • Корінь залити.
  • Поставити в темне прохолодне місце приблизно на 30–40 днів.
  • Іноді потрібно перемішувати.
  • Засіб готовий, коли набуде кольору чайної заварки.
  • Вживати по 25 крапель 1–3 рази на день протягом 25–30 днів.

Після перерви на 10 днів курс можна повторювати.

Протипоказання: непереносимість компонентів засобу, гіпертонія, підвищене тромбоутворення. Під час прийому потрібно стежити за самопочуттям, неприпустимо вживати настоянку неконтрольовано, перевищувати дозування, оскільки калган містить багато дубильних речовин.

Ефект

  • Протизапальний.
  • Кровоспинний.
  • В’яжучий.
  • Посилення потенції.
Лікарські трави, потрібні для приготування
Ставтесь відповідально до власного здоров’я!

Поточний рейтинг: 4.13 з 5 Кількість голосів: 12

Згорнути

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.