Рейтинг@Mail.ru

Чай із листя брусниці: рецепт від усіх хвороб

682
чай з листя брусниці

Брусниця, або борова ягода, завдяки своєму складу показана при різних захворюваннях. Але цілющий чай роблять саме з листя та пагонів брусниці. Його радять при проблемах сечостатевої системи, гастритах, захворюваннях кишечнику, для кращого функціювання нервової системи, при підвищеному тиску, набряках, цукровому діабеті, анемії, хронічній втомі.

Перевага рослини — в універсальності: її можна вживати дітям, додавати листя та пагони брусниці в чай рекомендують і в період вагітності. Відомо чимало рецептів із брусницею. Напій можна готувати з додаванням чорного, зеленого чаю, кориці й не тільки. Чай із листя цієї рослини сам по собі відрізняється вираженим смаком з ноткою терпкості, тому можна покласти в теплий напій трохи меду — це додасть йому смаку і користі. Базовий рецепт такий.

Інгредієнти

  • Подрібнене листя1 ч. ложка
  • Окріп250 мл

Спосіб приготування

  • Взяти заварник або термос.
  • Всипати листя.
  • Залити окропом.
  • Залишити на півгодини.
  • Пити по 100‒150 мл до їди.

Важливо, щоб лікування не тривало понад 10 днів, потім потрібно зробити паузу.

Ефект

  • Вітамінізація.
  • Усунення запалень в сечостатевій системі.
  • Легкий діуретичний ефект.
  • Позбавлення від набряків.
Ставтесь відповідально до власного здоров’я!

Поточний рейтинг: 5 з 5 Кількість голосів: 3

Згорнути

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням ознайомтеся з інструкцією та проконсультуйтеся з лікарем. Зберігати в місцях, недоступних для дітей.