Трава деревію у косметології

Деревій відноситься до лікарських трав, якими людина користувалася у всі часи. Кровоспинні властивості рослини цінувалися у Давній Греції, тому деревій був незамінним у часи воєн. Є легенда, що за допомогою цієї трави Ахіллес зцілив рани Телефа, сина Геракла. У перекладі з латинської назва деревію звучить як деревій Ахіллеса.

Трава деревію має протизапальну, ранозагоювальну, в'яжучу, бактерицидну і протиалергійну дію. Все це завдяки флавоноїдам, дубильним речовинам і азуленам, що входять до її складу. Комплексний сприятливий вплив забезпечує ще ряд вітамінів, органічних кислот, спиртів, полісахаридів, складних ефірів та алкалоїдів.

Сферою медицини застосування деревію не обмежується: він затребуваний у косметології для збереження здоров'я шкіри обличчя і волосся.

Трава деревію для шкіри та волосся

Трава деревію для шкіри обличчя і тіла

У косметології рослину використовують не тільки зовнішньо, але й усередину. Пов'язано це з тим, що шкірний висип, свербіж, подразнення або алергія можуть бути викликані збоєм у роботі травної або видільної системи, а також зашлакованістю організму. Настій трави деревію нормалізує шлункову секрецію та обмін речовин, виводить шлаки і токсини. Відповідно, шкіра очищується, обличчя набуває більш здорового кольору.

При зовнішньому застосуванні деревій позбавляє від підвищеної сальності та жирності, очищує і звужує пори, знімає запалення, бадьорить і тонізує в'ялу шкіру.

При дерматитах і шкірному свербінні добре себе зарекомендували ванни з настоєм деревію. Для поліпшення стану шкіри обличчя використовуються маски, примочки і умивання настоєм.

Завдяки своїм протизапальним, в'яжучим, ранозагоювальним і бактерицидним властивостям рослина ефективно допомагає від прищів і запалень. Додатковим підтвердженням дієвості слугує лікування травою екземи та фурункулів.

Настій для протирання і вмивання від прищів готується з розрахунку 1 ст. ложка сировини на 1 склянку окропу. Суміш доводять до кипіння, остуджують і проціджують.

Трава деревію для волосся

 

Яскраво виражені протизапальні та бактерицидні властивості рослини дають можливість застосовувати її в косметології обличчя. Також деревій застосовують для волосся. Деревій відомий як лікарський засіб для боротьби з лупою. Завдяки підсушувальним властивостям рослина забезпечує вирішення проблеми жирної себореї.

Нестача в організмі вітаміну А може стати причиною багатьох проблем із волоссям: ламкість, сухість, посивіння, лущення шкіри. Деревій зможе повернути волоссю життєву силу, зміцнити його та усунути тьмяність, чому сприяє високий вміст кератину в його складі.

Користь трави деревію для волосся ще й у тому, що вона допомагає зупинити його рясне випадання. Для цього в шкіру голови втирають самостійно приготовлену олію деревію. У купованій ефірній олії склад більш насичений, тому її не можна застосовувати в чистому вигляді. По кілька крапель олії додають у засоби догляду за волоссям: шампунь, маска, кондиціонер. Це захистить шкіру від інфекцій та оживить волосяні фолікули.

Хороший засіб від випадання – настій деревію: 30 г трави залити склянкою окропу і залишити на 1 годину. Потім процідити і готовим засобом обробити коріння і пасма волосся. Голову замотати рушником і залишити на 40–60 хвилин. Тривалість курсу – 10 процедур перед кожним миттям волосся.

Також зміцнити волосся і підсилити ріст допоможе сік деревію. Його втирають раз на тиждень протягом місяця.

Трава деревію належить до сильних лікувальних засобів, тому вимагає обережного застосування.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі