Пол-пала для жінок та чоловіків: чим допоможе екзотична рослина

 

Пол-пала — лікарська рослина, родом із Цейлону. В нас вона відома не так давно, але вже користується успіхом як універсальний засіб. Трава, відома як ерва шерстиста, за межами тропічних країн вирощується в спеціальних теплицях, у південних регіонах вона може вижити й у відкритому ґрунті. В її складі є такі корисні компоненти:

  • флавоноїди;
  • алкалоїди;
  • амінокислоти;
  • кальцій;
  • калій;
  • пектини;
  • кислоти й т. д.

Ерва шерстиста здавна застосовувалась лікарями на Шрі-Ланці: вони першими склали рецепти лікування з її допомогою. Багато з них використовуються і досі. Пол-пала володіє винятковим спектром дії, зокрема, вона знімає запалення, набряки, нормалізує сольовий баланс в організмі, добре впливає на серцево-судинну систему, ефективна при порушенні роботи нирок, сечового міхура, загоює рани, є відхаркувальним засобом і т. д.

Рослина викликала інтерес завдяки протипухлинним та онкопротекторним властивостям. Так, на Шрі-Ланці місцеве населення рідко страждає від онкозахворювань, і однією з причин цього експерти вважають вживання трави. Широко застосовується трава пол-пала в гінекології, а також у лікуванні захворювань статевої системи в чоловіків.

 

Пол-пала в гінекології

Різні новоутворення в матці та яєчниках загрожують здоров'ю жінок, оскільки вони можуть через деякий час перетворюватися на злоякісні пухлини. Тому для лікування поліпів, фіброми використовують препарати, що містять ерву шерстисту. Вони потрібні не лише для профілактики раку, але й для активізації процесів розсмоктування утворень.

Немало проблем жінкам створюють запальні процеси статевої системи. Запалення можуть спричинити розвиток хронічних захворювань, на їхньому фоні трапляється порушення менструального циклу. Ерва шерстиста завдяки протизапальним властивостям успішно застосовується в таких випадках. Ще вона використовується при лікуванні порушень репродуктивної сфери.

Ерва шерстиста для чоловічого здоров'я

Пол-пала допомагає при таких захворюваннях, як простатит й аденома простати. Вона не лише усуває запальний процес і поліпшує стан, але й сприяє активізації кровообігу та розсмоктуванню пухлин. Для збереження потенції також здавна вживали препарати на основі цієї трави. Ерва шерстиста дозволяє чоловікам надовго зберегти сексуальну активність та репродуктивну функцію.

Її вживання безпечне, але при захворюваннях, при яких з організму виводиться кальцій, остеопорозі, індивідуальній непереносимості прийом протипоказаний.

Пол-пала при вагітності

Пол-пала в період виношування дитини має застосовуватись лише під наглядом спеціаліста, який урахує всі можливі ризики. Самостійне лікування протипоказане. Зазвичай майбутнім мамам її призначають при захворюваннях нирок і сечового міхура як м'який натуральний діуретичний і протизапальний засіб.

Як готувати та вживати ерву шерстисту

Для приготування відвару пол-пали 1 ст. л. трави заливають 250 мл окропу. Підігрівають на водяній бані 15 хвилин. Коли охолоне, проціджують. Відвар п'ють теплим по 100 мл за 40 хвилин до їди.

Для приготування настою траву та кип'ячену воду беруть у таких кількостях, як і для відвару. Настоювати потрібно протягом години. Пити близько половини склянки за 40 хвилин до прийому їжі. Лікування проводять курсами, за один потрібно використати 100 г сухої трави.

Є важлива особливість у вживанні: щоб зберегти зубну емаль, відвари та настої п'ють через соломинку, після чого ретельно полощуть рот.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі