Хміль: красиве й здорове волосся

 

У природі є такі унікальні рослини, які використовують у багатьох сферах. Яскравий приклад — хміль. Його застосовують і в паперовій промисловості, і для виготовлення пряжі, і в кулінарії, й навіть у пивоварінні. Він добре відомий як лікувальна рослина і перевірений косметологічний засіб. Особливо ефективні шишки хмелю для волосся.

шишки хмелю для волосся

Насправді, шишки — це спіралеподібні квітки хмелю. Це найбільш корисна частина рослини, яку потрібно збирати виключно в екологічно чистих місцях. Також важлива правильна заготівля і зберігання.

Цілющі властивості рослини пояснюються багатим хімічним складом. Вона містить вітаміни В1, С, Е, К, холін, ефірні олії, фітонциди, дубильні речовини, віск. Хміль — джерело органічних кислот: оцтової, мурашиної, масляної, валеріанової та ін.

Ефективність шишок хмелю для волосся

Шишки хмелю дають шанс мати здорове, гарне, шовковисте волосся. Активні речовини мають здатність проникати глибоко в шкіру і волосся, впливаючи на них на клітинному рівні. Цей натуральний засіб забезпечує стійкий ефект, але проявляється він лише за умови регулярного використання (через тиждень або два — залежно від проблем з волоссям).

Хміль має широкий спектр дії:

  • оздоровлює волосся;
  • прискорює ріст;
  • зміцнює, бореться з випаданням;
  • надає блиску, шовковистості;
  • зменшує жирність;
  • допомагає при себореї, лупі;
  • ефективний при псоріазі й грибкових інфекціях.

Особливості застосування хмелю для волосся

Для жінок хміль корисний при фарбуванні та оздоровленні волосся. Протипоказань для застосування цієї рослини в якості засобу, що оздоровлює волосся, немає. Але є деякі заходи обережності. Перш за все, це стосується власниць світлого або висвітленого волосся. Хміль часто робить відтінок волосся темнішим на один-два тони. Тому блондинкам потрібно обов'язково спробувати дію відвару на невеликому пасмі. Жінкам, які недавно пофарбували волосся, теж потрібно випробувати дію на тонкому пасмі, оскільки хміль іноді змиває фарбу.

Також небажано застосовувати засоби з вмістом хмелю, якщо волосся дуже сухе. Ця рослина найкраще підходить для нормального або жирного волосся.

Що стосується тривалості курсу лікування, то зазвичай він становить 15 процедур; застосовувати засоби потрібно кожен раз після миття голови. Після курсу необхідна перерва мінімум на місяць, і курс радять повторювати знову. Під час перерви волосся рекомендують обполіскувати настоєм кропиви або кореня лопуха.

Важливо після застосування хмелю намагатися не використовувати фен і не витирати відразу волосся насухо, оскільки корисні речовини повинні увібратися. Щоб волосся стало здоровішим, воно повинно висихати природним шляхом. Запах хмелю вивітрюється досить швидко.

Не можна забувати про можливість алергії, індивідуальної непереносимості. Хміль у будь-якому вигляді не застосовують при серйозних проблемах з кровообігом.

Як застосовувати шишки хмелю для волосся

Відвар

Найчастіше для ополіскування волосся після миття показані відвари. Для приготування відвару потрібно 2 ст. ложки шишок і літр води. Коли закипить, тримати на вогні ще 20 хвилин. Процідити, залишити охолоджуватися і використовувати для ополіскування.

Настій

Для приготування настою 30 г шишок залити склянкою теплої води. Настояти добу. Втирати в коріння після миття голови, змивати не потрібно.

Хміль і календула

1 ст. ложку шишок хмелю й 1 ч. ложку календули залити літром окропу, настояти півгодини. Процідженим настоєм рекомендується мити голову протягом місяця.

 

Хміль, календула й обліпиха

Настій з цього збору особливо ефективний, коли потрібно активізувати ріст волосся. Для приготування беруть:

  • 30 г шишок хмелю;
  • 20 г насіння обліпихи;
  • 40 г квіток календули.

Залити літром окропу і настоювати до трьох годин. Втирати в чисту вологу шкіру голови. Кожного разу потрібно готувати свіжий засіб, оскільки він швидко втрачає цілющі властивості.

Цілющий збір

Необхідно взяти по чайній ложці такі компоненти:

  • шишки хмелю;
  • квітки ромашки;
  • квітки липи;
  • листя м'яти;
  • хвощ польовий.

Суміш трав залити двома склянками окропу, прокип'ятити 10 хвилин. Після цього настояти протягом 6 годин.

Шишки хмелю добре поєднуються й з іншими лікувальними травами, корисними для волосся: мати-й-мачухою, деревієм, коренем лепехи або лопуха.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі