Фенхель: допомога при метеоризмі для новонароджених

 

Фенхель — одна з найдавніших лікарських рослин. Її ще називають солодким кмином через своєрідний присмак; зовні ж вона схожа на кріп. З лікувальною метою вживають плоди фенхелю, що містять цинк, магній, калій, хром, кальцій, мідь, залізо, вітаміни, жирні кислоти, ефірні олії та інші важливі речовини. Вживання плодів добре впливає на стан травної системи. Фенхель при метеоризмі — перевірений часом засіб.

У чому цінність фенхелю при кольках

Основна цінність рослини в тому, що вона не протипоказана найменшим. Саме з її плодів готують кріпну водичку, що допомогла вирішити проблему з животиком кільком поколінням дітей. Тому з появою малюка батьки запасаються фенхелем. Зробити це не складно: його плоди у висушеному вигляді продаються в аптеках.

Плоди фенхелю для новонароджених корисні завдяки наступним властивостям:

  • вітрогонному ефекту;
  • усуненню спазмів;
  • позитивному впливу на нервову систему.

Фенхель не лише звільняє від кольок, але й заспокоює і, як результат, поліпшує стан малюка. Якщо мама годує грудьми, відвар із плодів корисно пити і їй, оскільки він посилює вироблення молока, поліпшує травлення та виявляє легку заспокійливу дію.

Натуральний засіб — ефективна допомога

Кольки та здуття живота зустрічаються в малюків у віці 1‒6 місяців дуже часто. Річ у тім, що їхня травна система щойно пристосовується до прийому їжі. Навіть дотримання мамою дуже жорсткої дієти не гарантує, що симптоми не проявляться. Але не варто опускати руки чи відразу давати маляті медикаменти. Солодкий кмин — хороший помічник, що не шкодить здоров'ю.

За умови дотримання дозування — фенхель безпечний; індивідуальна непереносимість зустрічається, але дуже рідко. Якщо дозування перевищене, організм може відреагувати алергічною реакцією і розладом шлунка.

Як готувати солодкий кмин для новонароджених

 

Готують цілющу кріпну водичку з плодів фенхелю так:

  • 1 ч. л. сухих плодів подрібнити в кавомолці або блендері;
  • залити гарячою водою;
  • залишити на 45 хвилин;
  • процідити.

Новонародженим рекомендується лише свіжий засіб. Якщо дитині вже є місяць, зберігати настій можна протягом доби, але потім потрібно зробити новий. Для приготування беруть лише очищену воду, посуд обливають окропом.

Малюкам дають 15 крапель засобу на язик (можна скористатися піпеткою або шприцом без голки). Дітям від одного місяця дають чайну ложку настою перед їдою; давати можна прямо з ложечки. Якщо смак не сподобався, водичку додають у пляшечку із сумішшю або зцідженим молоком.

У перший день прийому фенхель дають тричі, далі (за умови хорошої переносимості) можна вживати до шести разів на день. Питання, як довго давати фенхель при метеоризмі, індивідуальне. Це залежить від особливостей травної системи. Зазвичай кольки не турбують малюка після шести місяців. Якщо ситуація нормалізувалася раніше, прийом також потрібно зупинити.

Готуючи фенхель для новонароджених, мами нерідко дають його спробувати й іншим членам родини. Такий засіб допоможе при метеоризмі й дорослим; також корисний у випадку кашлю. Не можна вживати його вагітним, краще утриматися епілептикам і людям з порушенням сердечного ритму.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі