Березові бруньки від глистів і в лікуванні захворювань ШКТ

Береза нерідко зустрічається в нашому кліматі. Це дерево не тільки красиве, але й корисне. Зокрема, березові бруньки підходять для лікування ряду захворювань:

  • захворювань ШКТ;
  • застою жовчі;
  • болю у суглобах;
  • захворювань сечовивідних шляхів;
  • глистових інвазій.

Березові бруньки чинять антибактеріальну дію, знімають запалення, загоюють рани, гарантують відхаркувальний, жовчогінний, сечогінний ефекти.

Можна застосовувати березові бруньки і при гіповітамінозі. Вони мають у складі досить велику кількість каротину, вітаміну С та інших вітамінів, нестача яких призводить до сонливості та слабкості.

березові бруньки від глистів

Березові бруньки проти глистів: перевірений і безпечний засіб

Велика кількість ефірних олій та гіркоти у складі березових бруньок пояснює результативність використання їх проти глистів. Специфічної гіркоти бояться аскариди і гострики. А якщо настояти бруньки на спирту, нескладно позбавитися й інших гельмінтів.

Застосовувати цей засіб доцільно ще й тому, що він має зовсім небагато протипоказань. Ризик зараження існує у кожного, тому виправданий і профілактичний прийом. Особливо у випадках, коли людина відчуває слабкість, дискомфорт у животі, а закрепи чергуються з діареєю.

Березові бруньки для шлунка і кишківника

При захворюваннях шлунка, у тому числі й виразковій хворобі, нестравності їжі, дизентерії, захворюваннях дванадцятипалої кишки обирають спиртову настоянку. Вона допомагає загоєнню виразок, позбавляє болю. У хворого покращується апетит.

Березові бруньки корисні для нормалізації обміну речовин. Їхній прийом дає можливість повернути нормальну вагу: люди з ожирінням худнуть, а надто стрункі набирають кілограми.

Застосування березових бруньок

 

Свіжі бруньки на дереві з'являються навесні, але для лікування використовують зрілі березови бруньки у засушеному вигляді. Заготувати сировину можна самостійно, виконуючи всі вимоги до збору і зберігання, або ж придбати у готовому вигляді у виробника з гарною репутацією. У всякому разі, зберігати їх більше 12 місяців не можна: втрачаються корисні властивості.

Для лікування глистів і захворювань ШКТ на основі бруньок роблять відвари, водні та спиртові настої.

Щоб приготувати відвар, 10 г сировини треба залити склянкою води і залишити на невеликому вогні, кип'ятити протягом 10 хвилин. Після проціджування влити ще 200 мл теплої води. Приймати тричі на день по столовій ложці.

Водний настій краще зробити в термосі. Це дуже просто: дві столові ложки березових бруньок залити окропом (0,5 л). Настоювати близько 6 годин. Процідити, прийняти за добу (має вийти три прийоми).

Для спиртової настоянки слід використовувати подрібнені бруньки. Наприклад, їх можна розтерти у ступці. Такий засіб робили з давніх часів: настоювали цілий місяць, час від часу струшуючи. Насправді ж засіб буде готовий до вживання вже через тиждень настоювання у темному місці. Необхідна пропорція: 1 частина сировини і 5 частин спирту (70 %). Якщо у хворого виразка шлунка, спиртову настоянку не беруть у чистому вигляді, а обов'язково розбавляють водою.

Протипоказання до використання березових бруньок

Березові бруньки не можна приймати при нирковій недостатності, жовчнокам'яній хворобі. Вони протипоказані при вагітності та у період годування груддю. Не можна лікуватися препаратами на їхній основі при алергії на пилок берези. Можлива індивідуальна непереносимість.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі