Унікальні властивості полину від глистів

«Гіркий, як полин!» — цей поширений вираз використовують навіть ті, хто ніколи не пробував цю рослину. Чому ж полин гіркий? Тому що містить велику кількість гіркот, ефірних масел (діюча речовина — туйон), глікозиди, органічні кислоти й дубильні речовини. Гіркоти полину мають в'яжучі та антисептичні властивості. Вони також пробуджують апетит, нормалізують роботу шлунка, сприяють виробленню ферментів підшлункової залози й стимулюють утворення жовчі.

Застосування полину гіркого від глистів у дітей

Застосування полину гіркого від глистів у дітей

У народній медицині полин гіркий часто використовують як засіб проти глистів. Бажано проводити антиглистову кампанію весною, літом, восени. Особливо актуально це для дітей. У багатьох на фоні зниженого імунітету часто виникають глистові інвазії, тобто зараження глистами. Організм сам не здатен протистояти паразитам, що приносять видиму шкоду й так ослабленому організму. Полин проти глистів — ефективний, безпечний і доступний засіб. Тим більше, що можна придбати в аптеці пачку вже подрібненого полину, готового до вживання. Застосовувати полин рекомендують у випадку найпоширеніших паразитів – гельмінтів і гостриків. Ефірне масло полину гіркого містить туйон, який паралізує нервову систему глистів, позбавляючи їх можливості рухатися й виводячи їх з організму природним шляхом (при дефекації з калом).

Як рекомендовано пити полин проти глистів

 

Є кілька рецептів застосування полину проти глистів.

Один із них — це застосування полину гіркого у вигляді дрібно потовченого порошку, що запивають водою або соком. Цей рецепт ефективний при зараженні гельмінтами.

  • Перший день: 1 ч. ложка порошку 5 разів на день через кожні дві години.
  • Другий-шостий день: по 1 ч. ложці порошку 1 раз на день.

Потовчений сухий полин — це клітковина, що містить активні діючі речовини (гіркоти, ефірні масла, у т. ч. туйон, фітонциди й т. д.), які будуть транспортовані до «місця проживання» паразитів. Отже, вони будуть діяти на паразитів, «виганяючи» їх з організму. Разом із тим, у кров всмоктуються речовини, які позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт, підвищують імунітет, тонізують організм.

Другий спосіб — застосування настою полину гіркого з клізмою з полином і часником. Цей рецепт найбільш ефективний проти гостриків. Тривалість терапії — 3 дні з обов'язковим одноразовим повторенням через 2 тижні.

Настій полину гіркого: 1 ст. ложку сухого полину гіркого залити 200 мл окропу й настояти протягом 20–30 хв. Приймати по 100 мл настою вранці та ввечері перед вживанням їжі.

Клізма: 1 головку часнику + 2 ст. ложки полину гіркого залити 600 мл окропу й витримати на водяній бані 20 хв. Коли настій охолоне, його потрібно процідити. Використовувати лише ввечері.

Тривалість і кратність протиглистової терапії

Паразити в організмі людини розмножуються за допомогою яєць. Тому одноразової терапії не достатньо, щоб звільнити організм від зараження. При інтенсивній терапії, яка застосовується протягом 3 або 7 днів, проходить масове очищення організму від дорослих особин. При спільному застосуванні настою і клізми організм очищається, у тому числі й від яєць. Але все ж для профілактики потрібно повторити процедуру очищення від глистів через два тижні. Оскільки ми живемо в нестерильному світі, де зараження паразитами може відбуватися при будь-якому контакті з тваринами, в громадських місцях і т. д., то бажано процедуру очищення організму полином від глистів проводити регулярно, мінімум 2‒3 рази на рік. Тим більше, що це досить безпечно, ефективно й недорого.

Тривало (понад 7 днів) або постійно таку терапію застосовувати не потрібно. Це не приведе до бажаного результату, а навпаки — може викликати неприємні відчуття, оскільки буде чинити негативний вплив на нервову систему.

Протипоказання для застосування полину гіркого від глистів

Прийом настою або відвару полину гіркого протипоказаний при гіперацидному гастриті (гастриті з підвищеною кислотністю), виразці шлунка з підвищеною секрецією кислоти, жовчнокам'яній хворобі. Не рекомендується застосовувати при вагітності, а також в період годування грудьми (гіркоти полину проникають в грудне молоко і знижують лактацію).

Товари з цієї статті
Полину гіркого трава  75 г
0грн
Товари з цієї статті
Полину гіркого трава  75 г
0грн
Більше нові публікаціі