Трава грицики для жіночого здоров'я

Грицики мають широкий спектр застосування, особливо в якості гарного кровоспинного засобу. Але найсильніші лікувальні властивості виявлені у сфері гінекології.

Про те, що для жінок корисна трава грицики, було відомо давно. В результаті наукових досліджень у її складі виявлено високий вміст вітамінів С, К, каротину, флавоноїдів, органічних кислот, амінокислот, дубильних речовин та інших з'єднань.

Лікарі призначають траву грицики при менструальних проблемах і збої циклу, а також рекомендують пити після пологів, якщо спостерігаються сильні кровотечі.

Трава грицики для жіночого здоров'я

Застосування грициків у гінекології

Багато жіночих хвороб лікуються за допомогою грициків. У гінекології грицики використовуються при:

  • рясних, хворобливих місячних;
  • білях;
  • аденоміозі (ендометріозі);
  • запаленні слизової оболонки піхви (вагініті);
  • відсутності нормального тонусу матки (атонії матки);
  • у передклімактеричний період.

Форми застосування трави грициків у гінекології різноманітні: настоянка, відвар, екстракт, сік, спринцювання.

 

Грицики, насамперед, відомі як засіб для жіночого здоров'я, який допомагає при рясних місячних. З їхньою допомогою можна зменшити кількість виділеної крові до нормальної, стабілізувати менструальний цикл і зняти спазм, біль. Крім того, при нестабільних місячних ця лікарська рослина здатна врегулювати гормональний баланс. Корисні речовини, що містяться у складі трави грициків, стимулюють моторику мускулатури і тонус матки, звужують периферичні судини. Ще одна корисна властивість – компенсація заліза, яке втрачається разом із кров'ю в період місячних. При мізерних місячних приймати препарати грициків не рекомендують.

При білях рекомендується не тільки пити настій, але і провести курс спринцювань. Це прискорить одужання. Для спринцювань траву використовують у поєднанні з іншими травами. Відвар готують із трави грициків, деревію, кропиви, листя берези. По 1 ст. ложці сировини заливають 1 л води і варять півгодини. Настоявши протягом 1 години, проціджують. Спринцюють піхву 2–3 рази на день.

У випадку аденоміозу грицики в гінекології конкурують із гормональними препаратами. Доведена їхня однакова ефективність, але у трави немає побічних дій і більш тривалий досвід застосування.

Незважаючи на всі позитивні властивості, грицики вимагають обережного застосування, особливо після пологів, і точного дотримання інструкції.

Трава грицики після пологів

Грицики категорично протипоказані при вагітності, зате принесуть користь після пологів.

Лікарські засоби на основі грициків ефективні при різних видах кровотеч, що обумовлено їхньою властивістю активізувати систему згортання крові. Рослина призначається при маткових кровотечах після пологів. Діє комплексно. Зупиняє кровотечу, знімає запалення, зменшує біль. При цьому стимулює регенерацію тканин, сприяє загоєнню, налагоджує роботу органів малого тазу. Поліпшує моторику маткової мускулатури.

Застосовувати грицики після пологів можна тільки за порадою лікаря і при вираженій симптоматиці. Після відновлення нормального функціонування матки прийом припиняється.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі