Корінь оману для жіночої краси і здоров'я

Наші предки вживали корені оману в їжу, робили з них цукати і навіть варення. Зараз рослину не використовують у кулінарії, але лікарські засоби на її основі залишаються популярними. Оман — універсальна рослина. Завдяки особливому складу вона ефективна у лікуванні ГРВІ, кашлю, при захворюваннях органів ШКТ, у дерматології, косметології, при захворюваннях репродуктивної сфери. Важливо, що сировина може зберігатися досить довго — до трьох років.

У складі кореня оману є такі корисні речовини:

  • ефірні олії;
  • вітамін Е;
  • сапоніни;
  • полісахариди і т. д.

Оман для волосся та схуднення

Як використовувати корінь оману при псоріазі та інших захворюваннях шкіри

При проблемах зі шкірою з відварів коренів оману доцільно робити компреси або додавати їх у ванну. Корінь рослини ефективний і при псоріазі. Найкраще організувати одночасно внутрішній і зовнішній прийом. З коренів оману готують відвари, настої, мазі.

Регулярний прийом допоможе не тільки забути про свербіж і лущення шкіри, а й приводить з часом до повного зникнення бляшок.

 

Як готувати відвар

Столову ложку подрібненого кореня залити 0,5 л окропу в емальованому посуді. Рідина не повинна закипіти. Залишити під кришкою на 12 годин. Відвар злити і приймати по 1 стол. лож. до трьох разів на добу до їди. Корені, що залишилися, залити окропом, на вогонь цього разу не ставити.

Після прийому можуть з'явитися незначні висипи.

 

Настоянка з оману

250 г коренів залити 0,5 л горілки. Настоювати два тижні в темному місці, час від часу струшуючи. Пити до їди по 15–20 крапель на воді. Можна використовувати зовнішньо, розбавляючи водою.

 

Мазь із оману

Для приготування мазі дві столові ложки сировини залити водою (50 мл). Поставити на водяну баню на 15 хвилин. Процідити. Ввести медичний солідол, аби мазь стала густою. Наносити потрібно раз на день на 1 годину і добре змивати, використовуючи дігтярне чи дитяче мило.

 

Оман для краси і здоров'я волосся

Корінь оману для волосся — перевірений засіб проти випадіння. Недарма він є у складі багатьох шампунів та ополіскувачів. Відвар із його кореня рекомендований при жирній та сухій себореї. Він живить фолікули, активізуючи ріст волосся, робить їх густішими, шовковистими, покращує стан шкіри голови.

Корінь оману для схуднення

Прийом оману допомагає позбутися зайвих кілограмів, очищає від токсинів, усуває здуття живота. Корінь цієї рослини здатен налагодити обмін речовин, тому він нерідко використовується для схуднення. Також відвар кореню оману допомагає досягти результату у боротьбі з паразитами.

Оман у гінекології і лікуванні безпліддя

Корінь оману при затримці місячних рекомендують вживати у вигляді відвару. Перед прийомом краще отримати консультацію гінеколога. Як пити оман при затримці? Приймати можна не довше 14 днів, по чверті склянки двічі на день.

Траву оману здавна рекомендують при лікуванні безпліддя. Щоб пришвидшити зачаття, приймають спиртову настоянку двічі на день по 50 мл. Також можна приймати відвари: жінці рекомендовано приймати їх у другій фазі циклу по столовій ложці тричі на добу. У чоловіків відвар кореню оману покращує якість сім'яної рідини.

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі