Кора дуба — ефективна допомога при проносі та геморої

Дуб у нашій місцевості шанували з давніх часів. І причини такого ставлення не лише в його могутності й красі, а й у цілющих властивостях кори цього дерева. Вона містить флавоноїди, дубильні речовини, крохмаль, олії, білки та інші важливі компоненти. Цей недорогий натуральний засіб показаний при різних розладах ШКТ. Важливо, що він забезпечує швидкий ефект:

  • в'яжучий;
  • протизапальний;
  • протигнильний;
  • антисептичний;
  • кровоспинний;
  • відновлювальний і т. д.

кора дуба

Кора дуба при проносі

Кора дуба від проносу — це швидка допомога, один із перевірених і безпечних засобів. Вона допомагає не тільки подолати діарею і повернутися до активного життя, а й відновити порушену мікрофлору. Цей засіб потрібно завжди мати в домашній аптечці, тим більше що зберігати його можна досить тривалий час.

Кора дуба від проносу приймається всередину, в основному, у вигляді настою. Є кілька рецептів його приготування. Найбільш поширений водний настій. Щоб його зробити, знадобиться столова ложка висушеної кори. Сировину заливають склянкою окропу, настоюють годину, проціджують. Отриманий настій потрібно випити за добу, розділивши на кілька частих прийомів по 2 ч. ложки.

Також відома спиртова настоянка. Для її приготування знадобиться чайна ложка сировини і 400 мл горілки. Час приготування — тиждень. Після цього засіб проціджують і вживають двічі на день.

Якщо понос не припиняється протягом двох діб, рекомендують відвар кори дуба: 10 г сировини залити 300 мл води, кип'ятити близько 10 хвилин. Приймають тричі на добу.

Кора дуба при діареї у дітей

Пронос у дитини — часте явище. Його можуть спровокувати і немиті ягоди, і тістечко з магазину, і просто незвичне поєднання продуктів. Система ШКТ у дітей сформована не до кінця, тому вона дуже чутлива. Звичайно, діарея — це не найстрашніше, що може статися, але втрачати час і не звертати на неї уваги не варто.

Щоб не труїти дитячий організм таблетками, можна використовувати кору дуба. В такому випадку оптимально застосовувати клізми. Для цього беруть по столовій ложці кори дуба і ромашки й півлітра окропу. Настоюють у термосі.

Кора дуба при геморої

Гемороїдальні кровотечі небезпечні для організму навіть у випадках, коли виділяється всього кілька крапель крові щодня. Поступово це може спровокувати анемію.

Застосування кори дуба при геморої доцільно завдяки практично миттєвому ефекту: її в'яжучі властивості швидко зупиняють кровотечу. Також натуральний засіб чинить антисептичну дію й добре загоює ранки. Це дозволяє уникнути болю і дискомфорту.

Відвари та настої кори дуба при геморої вживають всередину. Також засіб застосовують зовнішньо — роблять примочки, ванночки. В цьому випадку готують міцніший відвар: 6 ст. ложок кори на півтора літра води. Кип'ятять на водяній бані приблизно 40 хвилин і настоюють кілька годин. Щоб зробити примочку, до гемороїдального вузла прикладають змочений у відварі чистий бинт. Щоб зробити ванночку, відвар виливають у таз. Кору дуба при запаленні гемороїдальних вузлів можна поєднувати з ромашкою, насінням льону, кінським каштаном і польовим хвощем.

Особливості застосування та протипоказання

 

Навіть такий безпечний засіб, як кора дуба, вимагає обережного підходу. Перш за все, є ймовірність алергії. Дітям її можна застосовувати тільки за порадою лікаря. Важливо не перевищувати дозування, оскільки це може викликати блювоту.

При проносі лікування корою потрібно поєднувати з великою кількістю гарячих напоїв і дієтою. Якщо попри застосування відварів і настоїв діарея не проходить, потрібно обов'язково звернутися до лікаря. Іноді причиною геморою стають хронічні запори. У цих випадках застосування кори дуба протипоказано. Танін, що міститься в її складі, може ускладнити проблему.

Застосування засобу вагітними повинно проходити тільки під контролем фахівця.

 

Товари з цієї статті
Товари з цієї статті
Більше нові публікаціі